• Nincsenek áruk a kosárban.
Kereső
  • Nincsenek áruk a kosárban.
Kereső
  • Nincsenek áruk a kosárban.
Image Alt

Mi az a kallusz?

Plumeria / Frangipani - A gyökér előszobája!
Plumeria.hu Logo Small

Mi az a kallusz?

Ha Plumeria kedvelő vagy, akkor valószínűleg sokszor hallottad vagy olvastad a ``kallusz`` kifejezést. De mi is pontosan a kallusz és mi az értelme? Pozitív vagy negatív? Miért van szüksége a növénynek kalluszra?

A kallusz egy hegszövet (hegre emlékeztet) a Plumeria dugvány kiszáradt felületén . A kallusz gyakorlatilag a gyökérképződés előzetes szakasza, mert a kis gyökerek nőnek ki belőle.

Kallusz akkor képződik, amikor a dugványt megfelelően megszárították és tárolták. Ha a dugványnak kallusza van, el kell kezdeni a gyökereztetést.

A kallusz túl nagy is lehet!

Ha a növény nem érez nedvességet, akkor nincs késztetése gyökerek kialakítására, így tovább fejlődik a kallusz, DE ha túl vastag lesz, akkor a fiatal gyökereknek nehéz lesz bejutni a kalluszba és kifejlődni.

Plumeria kallusz

Ideális kallusz. Ez a dugvány most kigyökerezhet!

Túl nagy kallusz

A képen pirossal jelölve egy már túl nagy kallusz látható. Itt a fiatal gyökereknek nehéz lesz behatolniuk.

Amikor ilyen Plumeria dugvány van, mindenképpen kezdje el a gyökeresítést.

Melyik gyökeresedési módszer ajánlott?

Javasoljuk, hogy a Frangipani dugványokat perlitben gyökereztesd, amelyet enyhén permetezz 2-3 naponta. Soha ne húzzd ki a dugványokat a perlitből, hanem ásd ki őket, különben a fiatal gyökerek megsérülhetnek.

Az ilyen dugványokat közvetlenül a földbe is helyezheted, de nagyon óvatosnak kell lenni a locsolással.

Vagy használhatja a bagrooting módszert. Erre a célra egy fóliatasakot kb. 10-15 cm-rel megtöltünk földdel, kissé megnedvesítjük, majd a dugványt beállítjuk, és a fóliatasakot felül gondosan lezárjuk. Természetesen a dugványok 80% -ának ki kell látszania a zsákból. Tárold a zacskót melegen (22-25 ° C). Ezután látni fogod, amint a gyökerek kialakulnak.

Weboldalunk cookie-kat használ, és ezáltal információkat gyűjt az Ön látogatásáról, hogy javítsa weboldalunkat (elemzéssel), megmutassa a közösségi média tartalmait és releváns hirdetéseket. Kérjük, tekintse meg cookies oldalunkat további részletekért, vagy fogadja el az „Elfogadás” gombra kattintva.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie-beállítások

Az alábbiakban kiválaszthatja, hogy milyen típusú sütiket engedélyez ezen a weboldalon. A választás érvényesítéséhez kattintson a "Cookie-beállítások mentése" gombra.

FunkcionálisWeboldalunk funkcionális sütiket használ. Ezek a sütik szükségesek ahhoz, hogy weboldalunk működjön.

ElemzőWeboldalunk analitikai sütiket használ, hogy lehetővé tegye weboldalunk elemzését és optimalizálását a.o. a használhatóság.

Közösségi médiaWeboldalunk közösségimédia-cookie-kat helyez el, hogy megjelenítse Önnek a harmadik féltől származó tartalmakat, például a YouTube-ot és a Facebookot. Ezek a sütik nyomon követhetik az Ön személyes adatait.

ReklámozásWeboldalunk reklámsütiket helyez el, hogy az Ön érdeklődési köre alapján harmadik féltől származó hirdetéseket jelenítsen meg. Ezek a sütik nyomon követhetik az Ön személyes adatait.

EgyébWeboldalunk harmadik féltől származó cookie-kat helyez el más harmadik féltől származó szolgáltatásokból, amelyek nem analitikai, közösségi média vagy hirdetési célok.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon